Emlékéremmel ismerték el az ukrán menekültek megsegítésében végzett rendkívüli munkát

2022.06.09. 16:07 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Az ukrajnai háború elől menekült családok ellátása során tanúsított példaértékű munkájáért Szolnokért Emlékérem arany fokozatát vehette át a Városháza Dísztermében egy helyi kollektíva, illetve a Turisztikai és Szabadidő Központ munkatársa.  

Kép

Szalay Ferenc polgármester köszöntőjében emlékeztetett: a háború elől menekülő ukrán családok első csoportja a Tiszaligetbe, a Turisztikai és Szabadidő Központba érkezett. Akkor szinte egy emberként mozdult meg a város, és nyújtottak segítő kezet a szolnokiak. Napjainkra a ligetből a menekültek továbbutaztak, de a Baross úti kollégiumban most is élnek ukrán fiatalok. A város polgármestere méltatta azt az önzetlen és humánus segítségnyújtást, amelyet a szolnokiak tanúsítottak az elmúlt hónapokban.

Kép

A menekültek elhelyezésének koordinálása a Megyei Védelmi Bizottság feladata. Az ünnepi eseményen a szervezetet dr. Katona Károly főigazgató, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Védelmi Bizottság elnökhelyettese képviselte.

Kép

Szolnokért Emlékérem arany fokozata elismerésben részesült Zsemlyéné Toperczer Andrea, a Turisztikai és Szabadidő Központ jó hírnevének öregbítéséért végzett több évtizedes, magas szakmai színvonalú munkájáért, valamint az ukrán menekültek elhelyezésében és ellátásában mutatott áldozatos, példaértékű elkötelezettségért.

A másik díjazott a Szolnoki Kistérségi Többcélú Társulás Humán Szolgáltató Központjának ukrán menekülteket segítő munkatársi közössége, akik a hátrányos helyzetű, nehéz sorsú emberekért végzett kimagasló szakmai munkáért, valamint az ukrán menekültek megsegítésében mutatott példaértékű elkötelezettségért vehették át a Szolnokért Emlékérem arany fokozatát.  

Kép
Forrás: Kormánymegbízotti Kabinet