Érettségi bizonyítványokat adtak át a kormányhivatal munkatársai

2023.12.05. 08:00 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Véget ért a 2023/2024. tanév őszi vizsgaidőszaka. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében ezúttal ötszázheten érettségiztek, közülük ötvenegyen a kormányhivatal által működtetett vizsgabizottság előtt adtak számot tudásukról. Ők a kormányhivatal munkatársaitól vehették át a bizonyítványt.

Minden vizsgaidőszakban más-más középiskola ad helyet a kormányhivatal által működtetett vizsgabizottságnak. Ezúttal a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium biztosította a feltételeket. A középszintű írásbeli és szóbeli vizsgákat követően a Széchenyiben lehetett megtekinteni a kijavított dolgozatokat, ott került sor a vizsgabizottság értekezleteire, és a bizonyítványok átadására is.

A Hatósági Főosztály munkatársai tizenkettő vizsgázónak adtak át „keményfedeles” okmányt, ők első érettségi bizonyítványukat vették át. A többiek tanúsítványnak örülhettek. Ők azok, akik korábban már érettségiztek, de az eredménnyel nem voltak elégedettek, és ezért újra vizsgáztak, vagy továbbtanulás céljából szintemelő, kiegészítő vizsgát tettek. Voltak néhányan, akiknek ezúttal nem sikerült bizonyítani, ők törzslapkivonatot vehettek át. Természetesen egy következő vizsgaidőszakban újrapróbálkozhatnak majd.

 

Forrás: Főispáni Kabinet