Érettségi bizonyítványokat adtak át Szolnokon a kormányhivatal munkatársai

2023.06.28. 09:34 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Napokon belül véget ér a 2022/2023. tanév tavaszi vizsgaidőszaka, már csak néhány szóbeli vizsgán kell megfelelniük a diákoknak. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében ezúttal 3717-en érettségiztek, közülük 145-en a kormányhivatal által működtetett vizsgabizottság előtt adtak számot tudásukról. Nekik a Hatósági Főosztály munkatársai adták át az okmányt.

 

A kormányhivatal minden vizsgaidőszak előtt más-más középiskolát kér fel arra, hogy biztosítsa a bizottság működési feltételeit. Ezúttal a Szolnoki Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Technikum és Szakképző Iskolát kérték fel e feladatra, így ott került sor az érettségizők középszintű írásbeli és szóbeli vizsgáira, a kijavított dolgozatok megtekintésére, a vizsgabizottság értekezleteire, és a bizonyítványok átadására.

A 145 jelentkezőből 6-an vettek át „kemény fedeles” bizonyítványt, ők azok, akik korábban még nem szereztek érettségi bizonyítványt. A többiek döntő többsége tanúsítványnak örülhetett; ők korábban már érettségiztek, de az eredménnyel nem voltak elégedettek, és így újra vizsgáztak, vagy továbbtanulás céljából szintemelő, kiegészítő vizsgát tettek.

Néhány jelentkezőnek most nem sikerült bizonyítania, ők törzslapkivonatot vehettek át, amely birtokában egy következő vizsgaidőszakban újra próbálkozhatnak.

 

Forrás: Főispáni Kabinet