Félidejéhez érkezett a leendő vállalkozókat segítő szolgáltatás

2022.06.09. 10:59 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Az álláskeresők önfoglalkoztatóvá válásának támogatására 2022. április 19-én munkaerőpiaci programot indított a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal. A csoportos foglalkozás a Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály szervezésében huszonhárom fő részvételével elkezdődött.

2022. május 23-án indult és június 22-ig tart az a csoportos szolgáltatás, amely a leendő vállalkozóknak nyújt segítséget cégük, jövőbeni munkahelyük beindításához. A program nyújtotta támogatás feltétele a szolgáltatáson való részvétel.

 

A foglalkozás résztvevői a vállalkozás indításához szükséges jogi, pénzügyi, marketing, szervezési és kommunikációs ismereteket szereznek, valamint betekintést nyernek a kormányhivatal szervezeti egységeinek azon tevékenységeibe, amelyek szorosan kapcsolódnak a vállalkozói munkavégzéshez. Így megismerkedhetnek a munkaügy, a munkavédelem, a fogyasztóvédelem és az élelmiszerlánc-biztonság kapcsolódó feladataival is. Az előadásokat a kormányhivatal szakemberei, illetve a társszervek – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Kereskedelmi és Iparkamara – munkatársai tartják. Mellettük egy vállalkozásszervező is segíti az ügyfelek felkészülését az önálló munkavégzésre.

 

A program végén a leendő vállalkozóknak üzleti tervet kell készíteniük, amely segítségével bemutatják az indítani kívánt vállalkozás hatékonyságát, működésének részleteit.

 

Forrás: Kormánymegbízotti Kabinet