Fókuszban az élelmiszer címmel rendeztek konferenciát Jászberényben

2022.10.14. 16:00 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A Jászsági Menedzser Klub Egyesület rendezvényén a módszertani előadások után Jászsági vállalkozások példáin keresztül mutatták be, hogy hol tartanak a régió vállalkozásai, és milyen jövőbeni céljaik vannak. A rendezvény fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter volt.

A Jászságnak a magyar agráriumban és élelmiszer-termelésben elfoglalt szerepe és a közelmúlt eseményei ösztönöztek arra, hogy a magyar mezőgazdaság és élelmiszer-feldolgozás, valamint a fogyasztási szokások várható változásai legyenek a fő témák a IV. Jászsági Gazdasági és Fejlesztési Konferencián – ismertette Dr. Rédei István elnök. A Jászsági Menedzser Klub Egyesület vezetője elmondta: olyan cégek képviselőit kérték fel előadóknak, amelyekre jellemző az innovatív magatartás, a változó körülményekhez való gyors alkalmazkodás és a stratégai gondolkodás.

A közelmúlt történései rámutattak arra, hogy már a közeli jövőt illetően is az egyik legizgalmasabb kérdés az lesz, hogy hogyan biztosítható a bolygó népességének élelmiszer ellátása, s azon belül Magyarország miként lesz képes biztosítani lakóinak a megfelelő minőségű és mennyiségű élelmiszert – fogalmazott Dr. Rédei István.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Jászberényi Campusán tartott konferencián dr. Berkó Attila főispán mondott köszöntőt, majd Dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkárának nyitóelőadása hangzott el. A konferencia első részében a mezőgazdasági termelés volt a főszerepben, különös tekintettel a klímaváltozás hatásaira. A második blokkban a termelés, feldolgozás került középpontba, a rendezvény befejező része pedig a fogyasztásról szólt.

Forrás: Főispáni Kabinet