Fókuszban Jász-Nagykun-Szolnok megye értékei

2022.06.15. 07:38 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Szakmai konferenciával és kiállítással egybekötött megyei értéknapot tartottak Szolnokon. Az esemény vendégei voltak a megye közművelődési, kulturális szakemberei és a települési értéktárak gondozói.

Kép

 

A nagy érdeklődéssel kísért rendezvényen az értékek menedzseléséről és Szolnok város értékeiről hangzott el előadás. Rózsa Lajos, a Megyei Értéktár Bizottság elnöke az eseményen átadta a legutóbb felvett érték felterjesztőjének, Molnár János alezredesnek, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Szolnoki Hadkiegészítési Szakgyűjtemény megyei értéktárba való bekerülésről szóló oklevelet, majd Júlia Bartha etnográfus, keletkutató vette át a Jászkunságért elnöki elismerő oklevelet. A szakmai nap második részében a Magyarság KicsiNagykövete Program Jász-Nagykun-Szolnok megyei eredményhirdetésére került sor.

 

Kép

 

A rendezvényen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalt dr. Berkó Attila kormánymegbízott képviselte.

 

A programnak helyszínt adó díszteremben honvédelmi kiállítást rendeztek be, ahol a szolnoki hadkiegészítési szakgyűjteményt is bemutatták.

 

Jász-Nagykun-Szolnok megye számos értékkel, népművészeti és kulturális hagyománnyal, épített örökséggel, gasztronómiai nevezetességgel, gyógyvíz- és fürdőkultúrával, természeti környezettel, országos sporteredményekkel rendelkezik. Ennek megőrzése fontos a jövő számára, ezért döntött úgy a megyei közgyűlés, hogy létrehozza a megyei értéktárat, amelyben napjainkban már 81 érték szerepel.

Forrás: Kormánymegbízotti Kabinet