Földforgalmi kérdésekről tartottak konferenciát

2024.03.25. 15:07 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Agrárjogi szakmai konferenciának adott otthont Szolnok. A Magyar Jogász Egylet Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Szervezetének eseményén a földügyi szabályozás aktualitásait dr. Andréka Tamás államtitkár ismertette.

Mivel a földforgalom egy komplex folyamat, amely rendszerint az okiratszerkesztéstől a szerződések hatósági jóváhagyásán át esetenként a közigazgatási perekig tart, ezért a konferencia előadásait úgy szerveztem meg, hogy képviseltetve legyen minden érintett – mondta Dr. Szűcs László, a Magyar Jogász Egylet vármegyei elnöke a konferencián. Ennek szellemében előadóként a jogalkotót képviselte dr. Andréka Tamás államtitkár, a földforgalmi jogügyletekben részt vevő hivatásrendeket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara részéről dr. Farkas Diana, a NAK vezető földügyi szakértője reprezentálta, továbbá ügyvédként dr. Szinay Attila volt jelen, valamint a bíróságok részéről dr. Sperka Kálmán Kúria Közigazgatási Kollégiumvezető-helyettes kapott előadási lehetőséget.

Kép
Földforgalmi kérdésekről tartottak konferenciát

A Vármegyeháza dísztermében dr. Berkó Attila főispán mondott köszöntőt. A kormányhivatal vezetője előremutató szakmai napot kívánt a konferencia vendégeinek.

Kép
Földforgalmi kérdésekről tartottak konferenciát

Dr. Andréka Tamás, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára kiemelte: neki, mint a jogalkotó képviselőjének is nagy jelentőséggel bír ez az konferencia, hiszen hasznos visszajelzéseket kap a földügyi folyamatok résztvevőitől.

Az előadások a Földforgalmi törvény és a kapcsolódó jogszabályok aktualitásai közé szerveződtek, beleértve a kapcsolódó kormányrendeletek módosításait, az állami földértékesítési program eddigi tapasztalatait és esetleges jövőbeni eseményeit.

A konferencián ügyvédek, a jóváhagyási folyamatban résztvevő kormányhivatalok osztályvezetői, ügyintézői, valamint a NAK tisztségviselői, bírák vettek részt.

 

Forrás: Főispáni Kabinet