Gyermekrajzokat díjaztak

2023.12.19. 15:47 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Katonai légi járművek címmel hirdetett rajzpályázatot a Területi Védelmi Bizottság azzal a céllal, hogy a gyerekek által készített alkotások segítségével bemutassák, milyen fontos szerepet töltenek be a légi járművek a Magyar Honvédségnél. A vármegyeházán tartott díjátadón közel ötven diák részesült elismerésben.

Hagyomány, hogy az év végén rajzpályázatot ír ki a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területi Védelmi Bizottság. Ezúttal arra kérték a gyerekeket, rajzolják le, hogyan képzelik el a Magyar Honvédségnél használt repülőgépet, helikoptert, távirányítású eszközt. A gyerekek megörökíthették a kiképzés vagy a szerviz idő egy-egy pillanatát is a rajzokon.

Összesen százötvenkilenc alkotás érkezett a vármegye számos iskolájából.

Kép

A rajzokat szakmai zsűri bírálta el. A zsűri elnöke Verebes György, Munkácsy- díjas festőművész volt, aki beszédében elismerően szólt a beérkezett pályamunkákról, és köszönetet mondott a rajzok alkotóinak, pedagógusoknak, szülőknek. 

Kép

A díjakat dr. Berkó Attila főispán, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke, Bali Tamás ezredes, a Magyar Honvédség 86. Helikopterdandár parancsnoka és Verebes György Munkácsy-díjas festőművész, a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője adta át a legszebb, legötletesebb, legkreatívabb rajzok készítőinek. Összesen negyvenkilenc gyermek vehetett át ajándékutalványt.

 

Forrás: Főispáni Kabinet