Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Hamarosan kezdődik az érettségi

2024.04.23. 15:56 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Nemsokára számot adnak tudásukról a diákok, kezdődnek az érettségi vizsgák. A kormányhivatal Hatósági Főosztálya a vizsgabizottságok elnökei részére tartott jogi-szakmai továbbképzést.

Kép

Közel 100, az országos érettségi vizsgaelnöki névjegyzékben szereplő érettségi elnök jelent meg a Vármegyeháza dísztermében, és vett részt a kormányhivatal által szervezett ingyenes képzésen. A továbbképzés célja az volt, hogy felhívja az elnökök figyelmét az érettségi vizsgát érintő jogszabályi változásokra, és a feladatuk ellátásához szükséges naprakész információkkal lássa el őket.

Kép

Dr. Kollár István, a Hatósági Főosztály vezetője elmondta: a vármegyében összesen 3661 fő jelentkezett érettségi vizsgára, őket 117 iskolai bizottságba, valamint a kormányhivatal által működtetett bizottságba sorolták. Emelt szinten több mint 1500-an szeretnének vizsgát tenni, mintegy 30 különböző tárgyból.

A tájékoztatón elhangzott: az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 6-án, magyar nyelv és irodalom vizsgatárggyal kezdődnek, majd május 27-én, az olasz nyelv írásbelijével zárulnak. A kijavított dolgozatok megtekintésére 2024. június 3-án lesz lehetőségük a vizsgázóknak. Az emelt szintű szóbeli vizsgákra 2024. június 5-12. között, a középszintű szóbeli vizsgákra pedig június 17-július 3. között kerül sor.

Fontos, hogy az érettségizők a vizsgákon a kijelölt időpont előtt legalább 30 perccel jelenjenek meg, és a vizsgabehívójukat, valamint személyazonosításra alkalmas okmányukat mindenképpen vigyék magukkal!

 

Forrás: Főispáni Kabinet