Harmadik alkalommal rendeztek nőnapi gazdaasszony találkozót Szolnokon

2024.03.08. 13:29 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Hazánk minden vármegyéjéből és határon túlról is érkeztek gazdaasszonyok a szolnoki Vármegyeházára, ahol a mezőgazdasági szektort érintő előadások után elismeréseket vehettek át a közéletben aktív szerepet betöltő hölgyek.

A vármegyében élő gazdaasszonyok igen jelentős szerepet vállalnak a helyi Települési Agrárgazdasági Bizottságok, Önkormányzatok, Nő Szövetségek életében. Ez a találkozó tovább erősíti a helyi közösségeket és a vármegye Gazdaasszony Tagozatát – hangzott el a III. Kárpát-medencei Gazdaasszony Találkozón.

A rendezvényre a vármegye háziasszonyai és küldöttei mellett további tizennyolc vármegyéből, valamint a határon túlról, Kárpátaljáról, Erdélyből, Délvidékről, Horvátországból, Szlovéniából és Szlovákiából is érkeztek vendégek.

Kép
Kép

Szalay Ferenc polgármester köszöntőjében a vidék, Jakab István, a MAGOSZ elnöke a gazdaasszonyok szerepét, míg Nagyné Legény Ildikó, a MAGOSZ Gazdaasszony Tagozatának elnöke az összefogás jelentőségét méltatta.

Előadások hangzottak el a mezőgazdasági szektort érintő aktualitásokról, finanszírozási lehetőségekről, valamint arról, hogy hogyan lehet eredményesen összeegyeztetni a nők életében talán legfontosabb feleség- és anyaszerepet a hivatással, a karrierépítéssel. Ezt követően elismeréseket adtak át a vármegyei és a határokon túl élő gazdaasszonyok részére a közéletben betöltött aktív szerepvállalásukért.

Kép

A rendezvényen a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal képviseletében dr. Katona Károly főigazgató vett részt.

 

Forrás: Főispáni Kabinet