Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Hatmilliárdos, oktatást célzó fejlesztés valósul meg Szolnokon

2024.02.08. 16:39 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A szakképző intézmények fejlesztési programjában az ország tizennyolc szakképzési centruma vesz részt, mintegy 95,8 milliárd forint összértékben.

Az idei a fejlesztések éve a szakképzésben - jelentette ki Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára a Szolnoki Szakképzési Centrumban rendezett projektnyitó rendezvényen. A szolnoki szakképzést új, energiahatékony épületekkel, modern informatikai eszközökkel, tanulóbarát közösségi terekkel bővítik.

Kép

Az itt élő családok gyermekei egy olyan szakképzési rendszerben tanulhatnak majd, amely összefonódik, sőt, tulajdonképpen megágyaz a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán szeptembertől induló műszaki karának, így nem csupán hazavárjuk a szolnoki diákokat, de az általános iskola után egy stabil, tervezhető utat - a duális képzés bevezetésével egészen az első munkahelyig - tudunk biztosítani sokaknak – hangsúlyozta Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere beszédében.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium felelős a kiemelt projekt építési és energetikai szakmai feladatainak koordinálásáért. Lánszki Regő államtitkár előadásában a hazánkat érintő beruházási célokat és várható eredményeket ismertette, majd a kiemelet projekt beruházási fejlesztéseit Nyul Zoltán helyettes államtitkár mutatta be.

Kép

A projektnyitó eseményen a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatalt dr. Berkó Attila főispán képviselte.

 

Forrás: Főispáni Kabinet