Hatmilliárdos, oktatást célzó fejlesztés valósul meg Szolnokon

2024.02.08. 16:39 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A szakképző intézmények fejlesztési programjában az ország tizennyolc szakképzési centruma vesz részt, mintegy 95,8 milliárd forint összértékben.

Az idei a fejlesztések éve a szakképzésben - jelentette ki Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára a Szolnoki Szakképzési Centrumban rendezett projektnyitó rendezvényen. A szolnoki szakképzést új, energiahatékony épületekkel, modern informatikai eszközökkel, tanulóbarát közösségi terekkel bővítik.

Kép

Az itt élő családok gyermekei egy olyan szakképzési rendszerben tanulhatnak majd, amely összefonódik, sőt, tulajdonképpen megágyaz a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán szeptembertől induló műszaki karának, így nem csupán hazavárjuk a szolnoki diákokat, de az általános iskola után egy stabil, tervezhető utat - a duális képzés bevezetésével egészen az első munkahelyig - tudunk biztosítani sokaknak – hangsúlyozta Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere beszédében.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium felelős a kiemelt projekt építési és energetikai szakmai feladatainak koordinálásáért. Lánszki Regő államtitkár előadásában a hazánkat érintő beruházási célokat és várható eredményeket ismertette, majd a kiemelet projekt beruházási fejlesztéseit Nyul Zoltán helyettes államtitkár mutatta be.

Kép

A projektnyitó eseményen a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatalt dr. Berkó Attila főispán képviselte.

 

Forrás: Főispáni Kabinet