Idén is kitelepül a kormányhivatal Szolnok Napján

2023.08.30. 16:05 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Mobilizált kormányablakkal és foglalkoztatási tanácsadással lesz jelen a város napján a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal. Szeptember 2-án, szombaton, a Hild téren a kormányablakbusz, valamint a Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály munkatársaitól számos ügyben kérhetnek segítséget a vármegye lakosai.

A kormányablakbusz 2023. szeptember 2-án 10.00 és 14.00 óra között az Aba-Novák Agóra előtti Hild téren többek között az alábbi szolgáltatásokat biztosítja az ügyfelek részére:

- személyi okmányok (jogosítvány, útlevél, személyi igazolvány) cseréje, pótlása, készítése

- lakcímváltozás bejelentése

- családtámogatással, nyugdíjfolyósítással és egészségbiztosítással kapcsolatos kérelmek átvétele

- diákigazolvány igényléséhez szükséges NEK adatlap készítése.

- minden kormányablakban intézhető ügyben tájékoztatás nyújtása.

 

Ugyancsak a Hild téren várják az érdeklődőket a Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály szakemberei, akik többek között EURES tájékoztatót tartanak. Az EURES szolgáltatás célja az uniós tagállamok, valamint Svájc és az EGT országok közötti munkaerő-áramlás elősegítése. Az Ifjúsági Garancia Rendszerrel is megismerkedhetnek a kilátogatók a kormányhivatal munkatársainak köszönhetően. Ez a szolgáltatás azoknak a 25 év alatti fiataloknak szól, akik nem tanulnak, és nem dolgoznak. Bővebb információt a hivatal szakemberei nyújtanak szombaton, Szolnok Napján.

Forrás: Főispáni Kabinet