Ingyenes szűrővizsgálatra hívják a jászsági hölgyeket

2023.07.27. 07:52 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Szervezett, népegészségügyi célú emlő szűrővizsgálatra hívja a Jászberényben, Jászjákóhalmán, Pusztamonostoron, Jászfelsőszentgyörgyön és Jásztelken élő 45-65 éves hölgyeket a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a MaMMa Zrt.

Mint ismert, az e korosztályba tartozó nők kétévente egyszer személyes, névre szóló levél útján meghívást kapnak a mammográfiás szűrővizsgálatra. A szűrések célja a tüneteket és panaszokat még nem okozó daganatok és daganatelőtti állapotok felismerése a későbbi, súlyosabb következmények megelőzése érdekében.

 A meghívottak a részükre kiküldött meghívólevélben pontos tájékoztatást kapnak arról, hogy hol és mikor számítanak a megjelenésükre. A fent említett településeken élő nők a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház udvarán (Jászberény, Szelei út 2.) jelentkezhetnek szűrésre 2023. augusztus 18-ig. Előzetesen a 06 21 350 0380 telefonszámon lehet időpontot kérni.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának szakemberei azt kérik, aki meghívólevelet kapott, egészsége védelme érdekében vegyen részt az ingyenesen igénybe vehető szűrésen.

Forrás: Főispáni Kabinet