Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is működésbe lép az új alapellátási ügyeleti rendszer

2023.09.01. 13:24 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Szeptember elsején 16.00 órától a 1830-as telefonszámon érhetik el a lakosok az orvosi ügyeletet Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is. Az új, egységes alapellátási ügyeletnek az a célja, hogy a beteg kiszámítható módon, megfelelő színvonalú, biztonságos ellátásban részesüljön. Az új rendszerhez új járműveket is kaptak az Országos Mentőszolgálat munkatársai.

Kép

Az egységes, ügyeleti telefonszám felnőttek és gyermekek esetében is 1830, probléma, panasz esetén ezt hívhatják a vármegye településein élők. A telefonszám a teljes ügyeleti időszakban, hétköznap 16.00 - 08.00 között, szombaton és vasárnap, ünnepnapon egész nap hívható.

A hívásával a beteg szakszerű tanácsot kap, szükség esetén a tartózkodási helyére sürgősségi ügyeleti autót, vagy életveszély esetén azonnali mentőt küldünk, bármely településen is tartózkodjon az ellátásra szoruló – nyilatkozta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A vármegye területén kilenc ponton – Szolnokon, Jászberényben, Mezőtúron és Karcagon a kórházban, míg Törökszentmiklóson a rendelőintézetben, Kunszentmártonban a Városi Egészségügyi Központban, Tiszafüreden a Nefelejcs út 4. szám alatt, Kunhegyesen a Dózsa György utca 4. szám alatt, Jászapátiban pedig Kossuth Lajos út 10. szám alatt – háziorvosi ügyelet működik. Ha éjszaka van probléma, négy helyszínen – Szolnokon, Jászberényben, Karcagon és Tiszafüreden – éjszakai ügyelet is van – hangsúlyozta Győrfi Pál.

A gyermekek ügyeleti ellátását munkanapokon 16.00 – 22.00 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 08.00 – 22.00 óráig a szolnoki kórházban végzik.

Az Országos Mentőszolgálat a napokban 170 új Suzuki Vitara és S-CROSS típusú gépjárművet vett át, amelyek közül 5 áll szolgálatba Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében. Ezeket a jövőben az új, egységes alapellátási ügyeleti rendszerben használják.

Forrás: mentok.hu; szoljon.hu