Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Jászapátira érkezett az országjáró agrárfórum

2024.03.12. 10:49 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A rendezvény célja az volt, hogy megismertessék a gazdálkodókkal az új Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv keretében hamarosan megjelenő agrár- és vidékfejlesztési pályázatokat.

Közel hetven agrár- és vidékfejlesztési pályázatot hirdet meg az agrártárca, amelynek köszönhetően a gazdaságok számára lehetőség nyílik arra, hogy reagáljanak az elmúlt évek gazdasági-piaci változásaira, legyen szó akár a hatékonyság javításáról, a hozzáadott érték növeléséről, az élelmiszertermelés erősítéséről, a gazdaságfejlesztésről vagy a zöld elvárások teljesítéséről – hangzott el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége Jászapátiban tartott agrárfórumán.

Dr. Nagy István előadásában kiemelten foglalkozott az induló vidékfejlesztési pályázatokkal és a hazai gazdák érdekeinek védelmével. Az agrárminiszter szerint a brüsszeli döntéshozók irreális terheket rónak a gazdálkodókra, ami ellen fel kell lépnie a magyar kormánynak. Nem szélsőséges zöld ideológiákra, hanem biztonságos élelmiszerekre van szükség. Éppen ezért emelték háromszorosára a termelők számára rendelkezésére álló forrásokat.

Kép

A gazdák a kormány stratégiai szövetségesei, ezért az érdekeiket meg fogjuk védeni! – hangsúlyozta dr. Nagy István agrárminiszter.

Kép

A fórumon köszöntőt mondott dr. Berkó Attila főispán, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal vezetője, Hubai Imre Csaba, a NAK vármegyei elnöke és Pócs János, a térség országgyűlési képviselője.

 

Forrás: Főispáni Kabinet