Jegyzői szakmai napot szervezett a kormányhivatal

2023.10.04. 11:46 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Egyre nagyobb érdeklődés kíséri a kormányhivatal által szervezett szakmai napokat. Ezúttal a vármegye településeinek jegyzőit, önkormányzati munkatársait hívták meg, hogy neves szakemberek előadásában hallhassanak a legfontosabb jogszabályi változásokról, tudnivalókról.

Hagyomány, hogy negyedévente szakmai napot szervez a kormányhivatal Hatósági Főosztály Törvényességi Felügyeleti Osztálya. A mostani rendezvény középpontjában a Központi Címregiszterrel kapcsolatos tudnivalók ismertetése állt.

Kép

Az előadások előtt dr. Katona Károly, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte a rendezvény résztvevőit, aki köszönetet mondott a Belügyminisztérium, a Lechner Tudásközpont, az Idomsoft Zrt. és Halásztelek Önkormányzat képviseletében megjelent előadóknak, hogy szakmai tanácsokkal, a címképzéssel kapcsolatos gyakorlati tudnivalók ismertetésével segítik a közigazgatásban dolgozó szakembereket.

Kép

A Belügyminisztérium Nyilvántartások Vezetéséért Felelős Helyettes Államtitkárság képviseletében dr. Sikos Gábor, a Központi Címregiszter jogi és igazgatási bemutatása címmel tartott előadást. Ezt követően a címregiszter alkalmazásával kapcsolatos legfontosabb információkkal ismerkedhettek meg a szakmai nap vendégei. A rendezvényt a Lechner Tudásközpont szakembereinek tájékoztatói, illetve az előadások során felmerült kérdések megválaszolása zárta.

Kép

 

Forrás: Főispáni Kabinet