Jelzőrendszeri konferencia

2024.04.30. 15:17 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A gyermekvédelmi rendszer megerősítése céljából tartottak megbeszélést a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gyámügyi területen dolgozó szakemberek és a rendőr-főkapitányság érintett munkatársai.

Az elmúlt időszakban több olyan sajnálatos eset is történt, amely középpontba helyezte a gyermekvédelmet. A Jászságban is történt tragédia. A mai konferenciát ezért is szervezték kollégáink – mondta dr. Berkó Attila főispán.

Kép

A kormányhivatal vezetője hangsúlyozta: beszélnünk kell a történtekről, a tapasztalatokról, hogy jobbá tehessük e szakterületet!

Kép

Szitár Ferenc ezredes kiemelte: nagyon fontos, hogy nyílt és őszinte legyen a kommunikáció a szakemberek között. A rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes együttműködésükről biztosította a gyámhivatal munkatársait, mint mondta: rá és kollégáira bármikor, mondhatni azonnal számíthatnak. 

A megbeszélésen ismertették a járási hivatal és a gyermekjóléti központ eljárását, majd a rendőrség jelzőrendszerben betöltött szerepéről és feladatairól hallhattak tájékoztatót a területtel érintett munkatársak.

 

Forrás: Főispáni Kabinet