Karcagon nemzetközi színvonalú sportközpont épült

2024.05.27. 11:41 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A karcagi Liget úti Sport-és Szabadidőközpont a kormány 9,5 milliárd forintos forintos támogatásával újult meg. Az új sportkomplexum különböző sportágaknak ad otthont, többek között: birkózó-, pingpong-, aerobic terem, squash pálya, labdarugó pálya, műfüves pálya, 4 sávos rekortán pálya, streetball pálya, távolugró-, súlylökő gödör. A gyerekeknek játszótér került kialakításra. A kormány 2010 óta következetesen támogatja a sport és kulturális fejlesztéseket.

Szepesi Tibor polgármester köszöntő beszédében kiemelte, hogy a most megvalósult beruházással immár nemzetközi színvonalú sportközpontja lett a városnak.

F. Kovács Sándor parlamenti képviselő az eseményen arról beszélt, hogy a kormányzati gondolkodást jól jelzi a támogatások iránya.

Kép

Varga Mihály pénzügyminiszter avató beszédében hangsúlyozta, hogy ahol beruházás van, ott fejlődés van. Az ilyen típusú fejlesztések meghatározzák a város arculatát, növelik vonzerejét. A most megnyíló sportcentrum Karcag városának jövőjébe is befektetés, hiszen minél komplexebb szolgáltatásokkal rendelkezik a település, annál nagyobb lesz a népességmegtartó ereje, és annál könnyebben tud a gazdaságban, így a munkahelyteremtésben is további előre lépéseket tenni.

Kép

A köszöntő, ünnepi és átadó beszédek után a Sportcentrumot Nagytiszteletű Koncz Tibor esperes áldotta meg.

Kép
Forrás: Főispáni Kabinet