Látássérültek rehabilitációs szolgáltatásáról folyt párbeszéd

2023.11.15. 15:50 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Egyesülete ágazatközi találkozót szervezett a Vármegyeháza dísztermében. A rendezvény célja az volt, hogy tájékoztatót nyújtson és párbeszédet indítson a látássérültek elemi rehabilitációs szolgáltatásáról az Észak-alföldi régióban.

Pesti Zoltánné, az egyesült elnöke nyitotta meg az eseményt, majd Urbán Ildikó, a kormányhivatal igazgatója köszöntötte a megjelent vendégeket.

Kép

Bár a mai alkalom a látássérült embereknek és a nekik nyújtható elemi rehabilitációról szól, ez a téma mégis közös ügyünk. Az államnak, a társadalom szervezeteinek és tagjainak, tehát mindannyiunknak közös felelőssége olyan körülményeket teremteni, amelyben a sérült emberek képesek a teljesebb életre – hangzott el Urbán Ildikó köszöntőjében. A kormányhivatal igazgatója kiemelte: az elemi rehabilitációs szolgáltatás lehetőséget kínál arra, hogy a látássérült személyek sajátos élethelyzetükben képesek legyenek az önálló életvitelre, a társadalom aktív tagjává váljanak. A cél az, hogy önálló, a családjuk, környezetük segítségétől független életet élhessenek, tanulhassanak, dolgozhassanak.

Kép

A kormányhivatal részéről Dr. Feketéné dr. Vadász Dóra, a Családtámogatási és Rehabilitációs Főosztály vezetője és dr. Dirner-Sütő Edit Szonja, a Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály vezetője vett részt a tájékoztatón, hiszen a hivatal e két területe számos ponton kapcsolódik a rehabilitációhoz, a munkába állás elősegítéséhez.

A rendezvény további részében az előadások során bemutatták az Elemi Rehabilitációs Módszertani Központot és a régióban működő szolgáltatókat.

 

Forrás: Főispáni Kabinet