A legkiválóbb szakembereket ünnepelték

2024.01.23. 10:29 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A magyar kultúra napja alkalmából rendezett díjátadó ünnepségen Szolnok legrangosabb elismeréseit adták át azon szakembereknek, akik a kultúra, a sport, a turizmus, az oktatás és hagyományőrzés területén kiemelkedő tevékenységet nyújtottak.

Kép
A legkiválóbb szakembereket ünnepelték

A himnusz születésnapján rendezett városi ünnepségen Szalay Ferenc polgármester köszöntőjében a vármegyeszékhely azon kiváló szakembereit méltatta, akik - mint fogalmazott - valami rendkívülit tettek le az asztalra, tevékenységükkel a várost, de azt sem túlzás állítani, hogy az országot gazdagították. A gálán a kormányhivatalt dr. Berkó Attila főispán és dr. Botka János Hunor, a Szolnoki Járási Hivatal vezetője képviselte.

Kép
A legkiválóbb szakembereket ünnepelték

Az esten Kaposvári Gyula-díjat vehetett át Juhászné Zsákai Katalin zenepedagógus, karvezető és a Szakajtó Szolnoki Népzenei Műhely Egyesület.

Szurmay Ernő-díjban részesült kiváló pedagógusi munkájáért Hanó Jánosné óvodapedagógus, Kocsis Edit, matematika-, fizika- és számítástechnika szakos pedagógus, Nagy Tibor Sándor, a Varga Katalin Gimnázium pedagógusa, Pókász Levente és Szabó Jusztina, a Verseghy Ferenc Gimnázium tanárai, Vatai Soma, a Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum gyakorlatioktatás-vezetője, valamint a Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tantestülete.

Kép
A legkiválóbb szakembereket ünnepelték

A kiemelkedő tudományos teljesítményt Laki Kálmán-díjjal ismerték el. Ezt idén

Dr. Szabó Attila Péter, a Debreceni Egyetem Szolnok Campusának megbízott igazgatója vehette át.

Shihan Furkó Kálmán-díjban részesült - Szolnok város sportéletében nyújtott kiemelkedő tevékenységéért - Békési István, a Szolnoki Magyar Szablyavívó Iskola és a Szolnoki Wing Tsun Kung-Fu Iskola vezetője, Bordács Balázs, a Szolnoki Sportcentrum Sportiskolája kajak-kenu szakosztályának vezetője, valamint Lázár Tibor Zoltán, a Repülő Műveleti Főnökség Ejtőernyős-Kiképző Részlegének vezetője, 5. danos karate mester, a Szolnoki Bajnokok SE alapítója.

Kép
díj 2

Tiszavirág Turisztikai Díjat kapott Kelemen Péter rendezvényszervező. „Béres-díj Szolnok kultúrájáért” elismerésben részesült Juhászné Antal Gabriella, ének-zene szakos mestertanár, a Sodrás Népzenei Kisegyüttes, valamint a Szakajtó Szolnoki Népzenei Műhely Egyesület alapítója. Rotary Mecénás-díjat adtak át Tenk László Munkácsy-díjas festőművésznek.

Kép
díj 3

A Szolnokért Emlékérem arany fokozatát Verebes-Nagy Editnek, a Szolnoki Művésztelep irodavezetőjének, Ecseki Tibor atlétikaedzőnek, valamint Bali Józsefnek, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar alapító, igazgató karnagyának ítélték.

Kép
A legkiválóbb szakembereket ünnepelték

Az esten közreműködött a Bartók Béla Kamarakórus, a Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola gyermekkórusa, a Légierő Zenekar Szolnok, a Szigligeti Színház művészei és a Tisza Táncegyüttes.

 

 

Forrás: Főispáni Kabinet