Lelkes focisták rúgták a bőrt Szolnokon

2024.04.19. 12:48 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A megyeszékhely adott otthont a Felzárkózó Települések Országos Bajnoksága idei első selejtező állomásának. A Tiszaligeti műfüves pályákat több mint száz lelkes focista vette birtokba, s küzdött meg a továbbjutásért.

A kormányhivatal szakmai vezetőjeként, szülőként és sportolóként is elkötelezett vagyok a sport mellett – mondta dr. Katona Károly.

Kép

A kormányhivatal főigazgatója köszöntőjében a sport, a labdarúgás jelentőségét méltatta, hiszen, mint mondta: a sport közösséget formál, felhívja a figyelmet az alapvető viselkedési normákra, a Fair Play-re, javítja a kitartást, növeli az önbizalmat. A csapatsportok pedig megtanítanak együtt küzdeni, összetartani.

A szolnoki focitorna tétje igen nagy: a legjobbak tovább jutnak az országos labdarúgó bajnokságba, amelynek csakúgy, mint tavaly, idén is a felcsúti Pancho Aréna ad otthont.

Kép

A Máltai Szeretetszolgálat Felzárkózó Települések programjában érintett falvak csapatai időről időre összemérhetik erejüket régiós és országos tornákon. Az eseménysorozatot tavaly indította útjára a szeretetszolgálat, az integrációt és felzárkóztatást segítő sportprogram jelenleg 5 régióban működik.

Kép

A telepeken élő gyerekek sokkal kisebb szeletét ismerik a világnak, kevesebb élmény, impulzus éri őket a mindennapokban, így ezeken a tornákon nekik sokszor kinyílik egy új, egy másik világ. Van, aki akkor lát életében először magas házat, vagy aznap kapja élete első saját cipőjét, ami csak az övé, s amin nem kell osztoznia. Sokan átlépik településük határát, de egyben mindenki leküzdi a sajátját. Kipróbál valamit, amit eddig még soha, lát valamit, amit korábban nem, s ezzel ugyanolyan esélyt kap, mint bárki más.

Kép
Forrás: Főispáni Kabinet