Megtartotta második találkozóját a Szapáry Klub

2022.06.15. 15:46 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A megyeszékhely vállalkozóit összefogó társaság Szolnok fejlődésének támogatását tűzte ki célul.

A Szapáry Klub áprilisban megtartott első találkozóján Bajnai Zsolt, író, szerkesztő jóvoltából a 900 éves város történetét ismerhették meg a tagok, ezúttal pedig Csath Magdolna közgazdász, professzor volt a meghívott vendég.  A Szapáry Klubban tartott előadásán szó esett arról, hogy hogyan nyerhet új értelmezést a versenyképesség fogalma, illetve hogyan válhatnak versenyképessé a cégek és nemzetek válságálló-képességben, rugalmasságban, előre gondolkodásban, a változások időbeli észlelésében és kezelésében. Mindezek mellett beszélt arról is, hogy milyen szerepet játszhat a humán vagyon bővítése, a társadalmi tőke, és a bizalmi szint erősítése.

Kép

Csath Magdolna öt évig az USA-ban, egy évig Nagy-Britanniában is oktatott. Itthon jelenleg is magánprofesszor a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és kutatóprofesszor a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Különösen foglalkoztatja a magyar gazdaság tudásra, innovációra, emberre építő fejlesztésének lehetősége.   

Kép

Itthon és külföldön több mint 100 publikációja jelent meg Csath Magdolnának, legutóbbi könyvét három hete mutatták be Versenyképességi mozaik címmel. E könyv dedikációjával ért véget a Szapáry Klub második találkozója.

A tavaly év végén alakult klubhoz eddig több mint harmincan csatlakoztak, illetve állandó meghívott vendégek is részesei az összejöveteleknek. Utóbbiak közé tartozik dr. Berkó Attila, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is. A havi rendszerességgel tervezett találkozóknak a klub székhelye, a Szapáry utca 25-27. alatt található Szapáry Irodaház ad helyet.

Forrás: Kormánymegbízotti Kabinet