Megújult a Kenderesi Református Templom és Parókia

2022.07.04. 08:47 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Hálaadó istentiszteletet tartott a Kenderesi Református Egyházközség a felújított templom átadása alkalmából. Az ünnepi eseményen részt vett Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Kép

Kenderes megszépült templomában Nagytiszteletű Koncz Tibor, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperese hirdetett igét, majd Gulyás Gergely miniszter, Fazekas Sándor és F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, valamint Hubai Imre megyei elnök mondott köszöntőt. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal képviseletében Berkó Attila kormánymegbízott vett részt az ünnepi eseményen.

Kép
Kép

Az istentiszteletet követően Horthy Szabolcs, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye hősi halált halt főispánja részére posztumusz megye díszpolgára kitüntető címet adományoztak. Az elismerést a család képviseletében Horthy Éva és Horthy István vette át.

A magyar templomfelújítási program jóvoltából folyamatosak a hitélet erősítését szolgáló fejlesztések. A Kenderesi Református Templom épületének külső-belső felújításán túl a templom új támfalának kikövezése, és a tetőszerkezet javítása is megtörtént.

Forrás: Kormánymegbízotti Kabinet