Munkaerőpiaci programmal támogatják a fiatalok elhelyezkedését

2024.03.21. 15:36 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A hamarosan induló és várhatóan nagy érdeklődésre számító Ifjúsági Garancia Plusz Programról egyeztettek a kormányhivatal Foglalkoztatási Osztályán dolgozó ifjúsági tanácsadók. Céljuk, hogy a támogatási lehetőségek minél szélesebb körhöz eljussanak.

Bár az Ifjúsági Garancia Plusz Program elsősorban a fiatalokat szólítja meg, de a munkáltatók érdeklődésére is számítanak a szakemberek. A program azoknak a 30 év alatti munkakeresőknek nyújt segítséget, akik nyilvántartott álláskeresők, azaz regisztráltak a lakhely szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán. Ők bértámogatásban, albérleti támogatásban, valamint útiköltség hozzájárulásban részesülhetnek a projektnek köszönhetően.

Annak érdekében, hogy minél több inaktív fiatalt meg tudjanak szólítani e lehetőséggel, szakmai napot tartottak Szolnokon a projekttel foglalkozó tanácsadók részére.  A széles körű módszertani útmutatót követően arról egyeztettek, hogy miként tudnának minél több ifjúsági szervezettel, intézménnyel együttműködés kialakítani annak érdekében, hogy a program által nyújtott lehetőségek a lehető legszélesebb körben eljussanak a fiatalokhoz. Madaras Tünde projektmenedzser elmondta: céljuk az is, hogy a fiatalok által látogatott rendezvényeken megjelenjenek, ezzel is népszerűsítve az állami segítségnyújtást.

Az uniós finanszírozásból megvalósuló kezdeményezésről, az Ifjúsági Garancia Plusz Programról részletes információkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal, illetve a járási hivatalok Foglalkoztatási Osztályain dolgozó munkatársak készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

 

 

Forrás: Főispáni Kabinet