Munkáltatói fórumot tartottak a vármegye legnagyobb foglalkoztatóinak

2024.04.18. 15:28 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is folytatódik a munkaerő-fejlesztést célzó országos program. A vállalatok június 30-ig nyújthatják be ezirányú kérelmeiket – hangzott el a Szolnokon rendezett fórumon.

Kedvezőek vármegyénk foglalkoztatási adatai, a regisztrált álláskeresők száma az előző évhez képest tovább csökkent – hangzott el a főispán által küldött köszöntőben. Dr. Berkó Attila kiemelte: a kormány célja továbbra is az, hogy növelje a munkaerőpiaci aktivást és a foglalkoztatottak arányát. Ennek eléréséhez nélkülözhetetlenek a térségben zajló gazdaságélénkítő beruházások, illetve a munkaerőpiaci programok.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal a napokban indította el az álláskeresők önfoglalkoztatóvá válását elősegítő programot, ezen a fórumon pedig már egy folyamatban lévő európai uniós projektről, a munkáltatók érdeklődésére számot tartó lehetőségről tartottak tájékoztatót. A GINOP Plusz-3.2.1-21 A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül projekt keretében a vállalkozásoknak továbbadott támogatást nyújt a munkahelyi képzések megvalósításához, ezzel is növelve termelékenységüket.

Kép

A fórumon a kormányhivatal szakemberei segítségével a megjelent cégek, vállalatok vezetői, HR-es kollégái dr. Dirner-Sütő Edit Szonja főosztályvezető előadásából tájékozódhattak a vármegye munkaerőpiaci helyzetéről, részletes információkat hallhattak az igénybe vehető támogatásról, annak változásairól, majd a projekt által nyújtott lehetőségek tapasztalatait egy támogatott munkáltató osztotta meg.

A rendezvény végén az előadások közben felmerült kérdésekre válaszoltak a kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály szakemberei.

 

Forrás: Főispáni Kabinet