Ne találj kifogást! – mozgással az aktív idősekért

2024.05.08. 15:10 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Szépkorúak számára tartott előadást Révész Máriusz államtitkár a szolnoki városházán. Az eseményen több százan gyűltek össze, hogy meghallgassák az egészséges életmód és a mozgás legfontosabb ismérveit.

Elkezdeni sosem késő, hiszen az elhatározás, a kitartás és a tudatosság a kulcsa a mozgásnak és az egészséges életmódnak – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő.  Mint mondta: számos lehetőség akad hazánkban, hogy csodálatos településeken biciklizzünk, fussunk, sétáljunk. A megyeszékhelyen is számos olyan lehetőséget találhatunk, amely segíti az itt élő nyugdíjasokat a mozgásfejlődésben.

A vármegyeszékhelyen 44 idősügyi szervezet található Ezek a klubok mérhetetlen lelkesedéssel dolgoznak azon, hogy az idősebbek is mozgásban maradjanak – emelte ki Szalay Ferenc polgármester.

Szolnokon tizenötezer 65 év feletti él. Az önkormányzat igyekszik több olyan rendezvényt nyújtani, amelyekben az egészségtudatosság és a mozgás is jelen van.

Kép

Az Egészségügyi Világszervezet felmérései alapján az egészségünk legnagyobb mértékben az életmódunktól függ. Ennek tükrében igen fontos feladatunk, hogy megszólítsuk azokat, akik sosem mozognak – mondta Révész Máriusz államtitkár a „Ne találj kifogást!” című előadása során.

Kép

Az Aktív Magyarország program támogatásával szervezett eseményen a kormányhivatal képviseletében Urbán Ildikó igazgató vett részt.

Forrás: szoljon.hu, Főispáni Kabinet