Pályaorientációs óra középiskolásoknak

2024.04.17. 15:25 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Évtizedes hagyomány, hogy a kormányhivatal Munkaerőpiaci Osztályának szakemberei pályaorientációs órákat tartanak általános és középiskolás diákoknak. Ezúttal a szolnoki Varga Katalin Gimnázium 11. évfolyamos tanulóinak osztályfőnöki órájára kaptak meghívást.

Kép

A rendhagyó tanórán Tótok Katalin, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztályának munkatársa először egy rövid tájékoztatást tartott. Arra hívta fel a pályaválasztás előtt álló fiatalok figyelmét, hogy mielőtt döntést hoznak a továbbtanulásukat, illetve elhelyezkedésüket illetően néhány alapvető szempontot mindenképpen vegyenek figyelembe. Sokat segít, ha például tisztában vannak saját érdeklődésükkel és képességeikkel. Ezt többek között önismereti kérdőívek kitöltésével érhetik el.

Kép

A diákok érdeklődve vették át a kérdéssort, majd a kitöltés után, aki akarta, megosztotta annak eredményét, tapasztalatát.

 

A pályaorientációs órának lesz folytatása, legközelebb játékos feladatok, kvízek, szakmabemutató filmek várnak a diákokra, akik képzési lehetőségekről, munkaerőpiaci helyzetről, álláskeresési trendekről és tendenciákról is hallhatnak majd.

 

A tréning vidéken, elsőként Mezőtúron folytatódik. De természetesen a hivatal munkatársai nyitottak az érdeklődő tanintézmények, pedagógusok, pályaválasztási felelősök további megkeresésére. Speciális igények esetén személyre szabott egyéni tanácsadásra is van lehetőség - előzetes időpont egyeztetést követően - a kormányhivatal épületében.

 

Cím: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

                Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály

                5000 Szolnok, Kossuth Lajos u. 6-8. sz.

 

                Török Enikő szolgáltatási szakügyintéző

                torok.eniko@jasz.gov.hu

                 T: 06/56/523-920

 

                Tótok Katalin szolgáltatási szakügyintéző

                totok.katalin@jasz.gov.hu

                T: 06/56/523-290

 

Forrás: Főispáni Kabinet