Pro Caritate díjátadó

2023.10.05. 16:06 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A szociális területen dolgozók áldozatos munkájának elismeréseként okleveleket és Pro Caritate díjat adtak át a szolnoki Polgármesteri Hivatalban.

A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa minden évben megrendezi a kistérség napját, és elismeréseket adományoz az intézményeiben kiemelkedő munkát végzők részére. Szalay Ferenc, a társulás elnöke, Szolnok polgármestere köszöntötte a megjelent vendégeket a Városháza dísztermében.  Ezt követően díjátadások következtek.

 

A kistérségben végzett több éves áldozatkész szociális és karitatív tevékenységéért elismerő oklevélben és jutalomban részesült:

 

Kép

 

Kelemen Renáta, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Zagyva menti Integrált Központ közösségi gondozója,

 

Kép

 

Tóta Géza Lászlóné, a Besenyszögi Központja Nagykörűi terápiás munkatársa

 

Kép

 

Nagy Noémi, a Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Martfű telephelyének szociális gondozó és ápolója, és

 

Kép

 

Pinkócziné Majzik Éva a Humán Szolgáltató Központ Család - és Gyermekjóléti Szolgálatának családsegítője.

 

Az oklevelek után a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Pro Caritate Díj átadására került sor.  Ez az elismerés olyan személynek adományozható, aki a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanács által fenntartott intézmények dolgozójaként az ellátási területen a szociális és gyermekjóléti ellátásáért kimagasló tevékenységet folytat, illetve folytatott.

 

Kép

 

Az idei Pro Caritate-díjat a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézménye műszaki csoportjának vezető helyettese, Szabó Márton kapta, aki 26 éve dolgozik az intézmény műszaki csoportjánál, mint víz-gáz és fűtés szerelő. Munkáját az eltelt idő alatt nagy kitartással, folyamatos szakmai fejlődéssel példamutatóan, felelősséggel végzi. Több jelentős projektben közreműködött. A szociális területen végzett hosszú kitartó munkájával jelentősen hozzájárul az ellátottak magasabb szintű és komfortosabb ellátásához szükséges műszaki tartam megteremtéséhez.

 

Az ünnepséget kulturális programok, majd dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő beszéde zárta. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal képviseletében dr. Berkó Attila főispán és dr. Botka János Hunor, a Szolnoki Járási Hivatal vezetője volt az esemény vendége.

 

Kép

 

A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása 2004. október 1-én alakult, jelenleg tizennyolc település tagja. Alapvető célja, hogy a társulásban résztvevő települések számára biztosítsa a magas színvonalú közszolgáltatások elérését, így a szociális és gyermekjóléti ellátásokat. Ennek érdekében öt intézményt hoztak létre. A szociális és gyermekjóléti ellátások biztosítását közel hatszáz munkatárs végzi kistérségi szinten, akik több mint tízezer fő részére nyújtanak rendszeres, magas színvonalú ellátást.

 

 

Forrás: Főispáni Kabinet