Rajzpályázatot hirdetünk

2023.11.06. 15:34 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Katonai légi járművek címmel rajzpályázatot hirdet a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területi Védelmi Bizottság. Célunk, hogy a diákok által készített rajzok segítségével bemutassuk, milyen fontos szerepet töltenek be a légi járművek a Magyar Honvédségnél.

Kép

A gyerekek többsége már biztos hallott róla, hogy a Magyar Honvédségnél milyen fontos feladat jut a különböző repülőeszközöknek. Repülőgépek, helikopterek, távirányítású drónok segítik a katonák gyors mozgását és esetleges védelmét, illetve felderítő feladatokat is végeznek. A Magyar Honvédség légiereje összetett feladatokat lát el, elsődlegesen a hazai légtér védelmét, Magyarország biztonságát, de kutatási, mentési feladatok is szép számmal akadnak. A megújult technikai eszközök világszínvonalon biztosítják a katonáknak az előírt feladatok ellátását.

Arra kérjük a gyerekeket, rajzolják le, hogyan képzelik el a Magyar Honvédségnél használt repülőgépet, helikoptert, távirányítású eszközt. Milyen feladataik lehetnek? Szívesen látnánk a kiképzés vagy éppen a szerviz idő egy-egy pillanatát is a rajzokon.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye iskoláiban tanuló diákok A4-es méretű, tetszőleges technikával (festékkel, filccel, zsírkrétával, színes ceruzával stb.) készített rajzait várjuk 2023. december 1-ig a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Területi Védelmi Bizottság Titkárságára (5000 Szolnok, Kossuth u. 2.) személyesen vagy postai úton.

Arra kérjük a kis alkotókat, hogy pályamunkájukra írják rá nevüket, életkorukat, az iskola nevét és címét, és hogy melyik osztályba jár a rajz készítője. Telefonos elérhetőségre is szükségünk van, hiszen a legjobban sikerült rajzok készítőit így tudjuk értesíteni. Az eredményhirdetésre és a pályázatok bemutatására 2023. december 11-én kerül sor Szolnokon, a Vármegyeházán, a Kossuth Lajos út 2. szám alatt.

Kép

 

Forrás: Főispáni Kabinet