Raktárcsarnokot avatott Szolnokon Gulyás Gergely

2023.10.18. 09:56 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Az elmúlt másfél évtized egyik fő pozitívumának a családi vállalkozások megerősödését nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a szolnoki Hegedűs Kft. épületgépészeti vállalat beruházási projektjének átadásán.

Kép

Gulyás Gergely méltatásában úgy fogalmazott: ha hazánk erős gazdaságot akar építeni, akkor szükség van hasonlóan innovatív családi vállalkozásokra. A kormány folyamatosan keresi azokat az utakat, amelyekkel támogatni tudja ezeket a cégeket. Az a mintegy 300 millió forint támogatás, amelyből a Hegedűs Kft. részesült, nagy mértékben hozzájárul a cég fejlődéséhez – tette hozzá a miniszter.

A térség országgyűlési képviselője, Dr. Kállai Mária köszöntőjében kiemelte: meggyőződése, hogy tiszteletet érdemel ennyi évtized kitartó munkája. A társaság példája ösztönző lehet mások számára is, hogy ilyen munkakultúrával jó eredményeket lehet elérni.

Szalay Ferenc polgármester rámutatott: máig fontos feladataként tekint az önkormányzat a munkahelyteremtésre. Ez a folyamat azonban nem működik csak multicégekkel, szükségünk van kisebb vállalatokra és családi cégekre egyaránt – hangsúlyozta a polgármester.

Kép

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal képviseletében dr. Berkó Attila főispán vett részt az eseményen.

A Hegedűs Csőszerelvény és Fűtéstechnika Kft. a 435 millió forint összeköltségű projekthez 304,5 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást kapott a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) Pluszban, amellyel egy több mint 1100 négyzetméteres új raktárcsarnokot építettek, 13 új, elektromos targoncát szereztek be, 120 napelempanelt üzemeltek be és 3 új szekcionált rámpakiegyenlítővel ellátott ipari kaput hoztak létre.

Forrás: szoljon.hu, MTI