Rangos díjakat adtak át Szolnok város napján

2023.09.01. 11:44 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Nagyszabású gálaműsorral egybekötött díjátadót tartottak a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Átadták többek között a Szolnok Díszpolgára kitüntető címet, valamint az Ezüst Pelikán Díjat azok részére, akik a város fejlesztése, szellemi és tárgyi értékeinek gyarapítása érdekében kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Szalay Ferenc polgármester ünnepi beszédében a díjazottak érdemeit, a munkásságuk által teremtett értékeket méltatta. A polgármester köszöntőjében elhangzott: a szolnokiaknak van mire büszkének lenniük, a kulturális élet, a gazdasági sikerek, a sporteredmények mind-mind azt mutatják, a szolnokiak megdolgoznak a sikereikért, s azokat el is érik. Két év múlva Szolnok írásos emlékek szerinti fennállásának 950. évfordulóját ünnepelhetjük. Büszkék lehetünk arra, hogy ha többet is dolgozva, de képesek vagyunk a céljainkat elérni – hangsúlyozta a város vezetője.

Kép

Szalay Ferenc kiemelte: sikeres és eredményekkel szegélyezett jövő vár Szolnokra. Az M4-es gazdasági hasznát a következő időszakban fogjuk igazán élvezni, ipari parkjaink bővítése már nem csupán terv, és a honvédség fejlesztéseinek középpontjában Szolnok található – hangzott el a polgármester beszédében.

Kép

A rendezvényen részt vettek a város és a vármegye vezetői, valamint a térség kulturális és gazdasági életének meghatározó szereplői. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal képviseletében dr. Berkó Attila főispán volt az ünnepi esemény vendége.

A nívós színpadi produkciókkal színesített rendezvényen a következő elismeréseket vehették át a díjazottak:

Szolnokért Emlékérem Arany fokozata

Vajna Katalin zenepedagógus, kóruskarnagy, az Ádám Jenő Zeneiskola alapítója

 

Gróf Szapáry Gyula-díj

Auchan Szolnok

Borovi Faipari Zrt

Dancz János ev., az Evezős Csárda tulajdonosa

 

Kátay Endre-díj

Munkalehetőség a Jövőért” Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft.

 

Ezüst Pelikán Díj

Kép

Dr. Rudner Ervin főorvos, a Szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet főigazgatója

 

Kép

Guba Kálmánné kuratóriumi elnök - Coop Szolnok a Közösségért Alapítvány

 

Kép

Nagy Dénes közlekedésépítő mérnök, tervező

 

Szolnok Díszpolgára kitüntető cím

 

Kép

Dunai Zoltán, a Stadler Trains Magyarország Kft. alapító-vezérigazgatója

 

Kép

A gálaműsorban fellépett Polgár Kristóf, a Szigligeti Színház művésze, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a Bartók Béla Kamarakórus, Mága Cintia Kira, a Szandaszőlős Táncegyüttes, a Tallinnka Gyermek Táncegyüttes, a Corvinka Gyermek Néptáncegyüttes és a Tisza Táncegyüttes felnőtt táncosai.

 

Forrás: Főispáni Kabinet