Rappel hívják fel a figyelmet a jogszerű munkavégzésre

2022.07.26. 16:01 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Rendhagyó kampány keretében hívja fel figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium a biztonságos munkavégzésre. A Punnany Massiftól Wolfie szövegével és a Random Trip zenei alapjával készült közös dal több médiafelületen is látható.

Oké, ha jelzed, hogy nem oké! – hívja fel a figyelmet Wolfie (Farkas Roland) rapper. A dalban elmondja, mire érdemes odafigyelni a munkavégzés és a munkavállalás során, hiszen minden munkahelyen előfordulhatnak kisebb-nagyobb munkajogi félreértések, problémák, és nem is olyan egyszerű eligazodni, hogy milyen szabályok határozzák meg a munkáltatók és munkavállalók kapcsolatát, felelősségét.

 

MEGNÉZEM A VIDEÓKLIPET

 

A “Legyen oké” kampány célja, hogy a munkajog és a munkabiztonság területén fokozzák a munkaadók és munkavállalók tájékozottságát, felkészültségét, odafigyelését. Ezzel csökkenthető a munkabalesetek, illetve foglalkozási megbetegedések száma, és növelhető a jogszerű foglalkoztatás.

A kampánnyal az online felületek mellett óriásplakátokon és rádióspotok formájában lehet találkozni, de közösségimédia-tartalmak is jelennek meg a témában.

Forrás: Kormánymegbízotti Kabinet