Szeniorok vették birtokba a szolnoki sportcsarnokot

2024.02.14. 14:50 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Zsúfolásig megtelt mozogni vágyó szépkorúakkal a Szolnok Városi Sportcsarnok. Az országos rendezvénysorozat első állomására több mint ötszáz nyugdíjas érkezett, akik harmincöt féle mozgásformát próbálhattak ki, illetve szűrővizsgálatokon és életmódbeli tanácsadáson is részt vehettek.

Kép
Kép

Öt helyszínen folyamatosan zajlottak a programok egész délelőtt a Tiszaligetben. A csarnokban a bemelegítő torna után gerinctréning, örömtánc, jóga és buzogány torna várta az idősebbeket, a ligetben a Nordic walkingot lehetett kipróbálni.

A mozgásprogramok mellett szűrővizsgálatokat és életmódbeli tanácsadást is tartottak, volt szív és érrendszeri rizikószűrés, testösszetétel mérés, dietetikai tanácsadás, hallásvizsgálat és szenior fittségi teszt.

Kép

A Szépkorúak szerdáján Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke és Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a vendégeket. Mint elhangzott: egy országos rendezvény első állomása Szolnok, hamarosan más településekre viszik tovább az Aktív Magyarország rendezvényét, amelynek célja, hogy a mozgás az idősebbek számára is elérhetővé váljon. A nagy érdeklődéssel kísért eseményre az ország számos pontjáról érkeztek szépkorúak.

Kép

A kormányhivatalt dr. Berkó Attila főispán képviselte a rendezvényen.

 

Forrás: Főispáni Kabinet