Szociális intézményekben és lakásotthonokban élő fiatalok, ellátottak fotóit díjazták

2022.09.09. 08:55 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A nyári természet szépségeit több mint száz alkotó örökítette meg és küldte be arra a fotópályázatra, amelyet a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége hirdetett. Az ünnepélyes díjátadóján közönség- és különdíjakat is kiosztottak.

A Varázslatos természet címmel meghirdetett fotópályázat során arra kérték a Jász-Nagykun-Szolnok megyei lakóotthonokban élő fiatalokat, valamit a szociális intézmények lakóit, hogy mobiltelefonjukkal örökítsék meg az idei nyár számukra legszebb pillanatát. A felhívás sikeresnek bizonyult, ugyanis a megye minden szociális intézményéből és mind a 23 lakásotthonból érkezett fénykép a versenyre. Összesen 115-en ragadtak telefont és készítettek természetfotót. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen 237 pályaművet kellett elbírálnia. A közönség is szavazhatott, így több közönség-, illetve különdíj is gazdára talált.

Kép

A megyeháza dísztermében rendezett díjátadó vendégeit Dr. Simon Attila István, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója, valamint Kiss Róza, a megyei kirendeltség igazgatója köszöntötte, majd a megyében működő szociális és gyermekvédelmi intézményekben élő fiatalok és ellátottak műsorát láthatta a népes közönség.

Kép
Kép

A díjakat dr. Berkó Attila főispán, Dr. Simon Attila István főigazgató, Kiss Róza igazgató és Galó Anita elnöki titkárságvezető adta át. A rendezvény végén a beérkezett pályamunkákból nyílt kiállítást tekinthették meg az esemény vendégei.

Kép
Forrás: Kabinet