Tanulmányi és művészeti versenyek díjazottjait köszöntötték

2022.05.25. 15:45 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ immár ötödik alkalommal rendezte meg díjátadó ünnepségét, ahol a központ által meghirdetett tanulmányi és művészeti versenyek első három helyezettjeit, valamint különdíjasait köszöntötték. Az ünnepi eseményre közel 200 általános és középiskolás diák kapott meghívást.

A tanulók és a pedagógusok számára is kiemelkedő jelentőségű a megyeháza dísztermében megtartott díjátadó, hiszen két év kihagyás után most ünnepélyes keretek között vehették át a legeredményesebb diákok az elismeréseket. A tanulók nagy létszáma miatt délelőtt az általános iskolásokat, a művészeti és idegen nyelvi versenyek helyezettjeit köszöntötték, délután pedig a középiskolások vehették át az oklevelet, könyvutalványt, illetve könyvjutalmat.  Az ünnepi eseményen köszönetet mondtak a felkészítő tanároknak is.

Kép
Kép

A Szolnoki Pedagógiai Oktatási Hivatal által az idei tanévre meghirdetett megyei, illetve területi tanulmányi és művészeti versenyeire több mint 3000 tanuló jelentkezett. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei, valamint a döntő fordulókon 39 oktatási intézményből 628 tanuló vett részt, akik közül 210 diák végzett az első három helyen.

Kép

A díjátadó ünnepségen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalt dr. Katona Károly főigazgató képviselte.

Forrás: Kormánymegbízotti Kabinet