Teherautó-sofőröket ellenőriztek Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében

2023.11.16. 15:34 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Minden hatodik járműnél találtak hiányosságot a kormányhivatal szakemberei. Az akció célja ezúttal is a közúti balesetek számának csökkentése volt.

Euro Controle Route (ECR) ellenőrzést tartott egy héten keresztül a térség legjelentősebb főútjain a kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési, Mérésügyi és Fogyasztóvédelmi Főosztály Közlekedési és Útügyi Osztálya. Az ECR ellenőrzés célja a közúti balesetek számának csökkentése, a közlekedésbiztonság növelése és a szabályszegések minél hatékonyabb feltárása volt.

Kép

A szakemberek kiemelt hangsúlyt fektettek a közlekedésbiztonságra közvetlenül kockázatot jelentő, fáradt gépkocsivezetőket és a manipulált menetíró készülékkel közlekedő gépjárműveket kiszűrésére, illetve hogy felhívják a gépjárművezetők figyelmét a vezetési és pihenőidőre vonatkozó előírások betartására. Az ellenőrzések egy héten keresztül mindig más-más helyszínen, a térség legnagyobb forgalmú útjain, a 4-es, a 31-es, a 32-es és a 46-os főutakon zajlottak.

Kép

Az ötvenhárom ellenőrzés alá vont járműből a gépjárművekbe szerelt menetíró készülékekre vonatkozó előírások megszegése miatt négy, vezetési és pihenőidőt érintő hiányosságok miatt két esetben, míg a jármű műszaki hiányossága, a nem megfelelő rakományrögzítés és rakfelületen történő elhelyezés, illetve a gépjárművezető okmányainak hiányossága miatt egy-egy esetben kezdeményezték szabálysértési eljárás indítását.

A kormányhivatal munkatársai továbbra is arra kérik a tehergépjármű-sofőröket, hogy a szabályok maradéktalan betartásával, valamint fokozott figyelemmel és körültekintéssel vezessenek, vigyázzanak magukra és a közlekedésben résztvevőkre, hogy mindenki épségben hazaérkezzen.

 

Forrás: Főispáni Kabinet