Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Teherautó-sofőröket ellenőriztek Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében

2023.11.16. 15:34 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Minden hatodik járműnél találtak hiányosságot a kormányhivatal szakemberei. Az akció célja ezúttal is a közúti balesetek számának csökkentése volt.

Euro Controle Route (ECR) ellenőrzést tartott egy héten keresztül a térség legjelentősebb főútjain a kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési, Mérésügyi és Fogyasztóvédelmi Főosztály Közlekedési és Útügyi Osztálya. Az ECR ellenőrzés célja a közúti balesetek számának csökkentése, a közlekedésbiztonság növelése és a szabályszegések minél hatékonyabb feltárása volt.

Kép

A szakemberek kiemelt hangsúlyt fektettek a közlekedésbiztonságra közvetlenül kockázatot jelentő, fáradt gépkocsivezetőket és a manipulált menetíró készülékkel közlekedő gépjárműveket kiszűrésére, illetve hogy felhívják a gépjárművezetők figyelmét a vezetési és pihenőidőre vonatkozó előírások betartására. Az ellenőrzések egy héten keresztül mindig más-más helyszínen, a térség legnagyobb forgalmú útjain, a 4-es, a 31-es, a 32-es és a 46-os főutakon zajlottak.

Kép

Az ötvenhárom ellenőrzés alá vont járműből a gépjárművekbe szerelt menetíró készülékekre vonatkozó előírások megszegése miatt négy, vezetési és pihenőidőt érintő hiányosságok miatt két esetben, míg a jármű műszaki hiányossága, a nem megfelelő rakományrögzítés és rakfelületen történő elhelyezés, illetve a gépjárművezető okmányainak hiányossága miatt egy-egy esetben kezdeményezték szabálysértési eljárás indítását.

A kormányhivatal munkatársai továbbra is arra kérik a tehergépjármű-sofőröket, hogy a szabályok maradéktalan betartásával, valamint fokozott figyelemmel és körültekintéssel vezessenek, vigyázzanak magukra és a közlekedésben résztvevőkre, hogy mindenki épségben hazaérkezzen.

 

Forrás: Főispáni Kabinet