Telefonon keresztül is igényelhető hatósági bizonyítvány

2024.01.03. 14:59 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Egy nemrég megjelent kormányrendeletnek köszönhetően gyorsabban igényelhető hatósági bizonyítvány. Az ügyfeleknek az országos Call Centert kell hívniuk a 1811-es számon.

A Magyar Államkincstár országos telefonos ügyfélszolgálatot működtet, amely Magyarországról a 1811-es hívószámon, külföldről a +36-1-327-3308-as telefonszámról érhető el. 2024. január elsejétől ezen a számon, a Call Centertől kérhető a családtámogatási ellátások (anyasági támogatás, családi pótlék, gyermekgondozást segítő ellátás, gyermeknevelési támogatás) és fogyatékossági támogatás folyósításáról hatósági bizonyítvány, amennyiben a betelefonáló ügyfél igazolja személyazonosságát. A telefonos ügyfélszolgálat hétfőtől csütörtökig 7.30-17.00 óráig, pénteken 8.00-14.00 óráig hívható - akár nemzetközi családtámogatási ügyekkel, illetve nagycsaládos földgáz-árkedvezmény ügyekkel kapcsolatban is.

Természetesen elektronikus levélben is igényelhető a hatósági bizonyítvány, ebben az esetben a csaladtamogatas.eugyfel@allamkincstar.gov.hu címre kell elküldeni a kérelmet.
 

Forrás: Magyar Államkincstár