Tiszta Szívvel Szolnokért!

2024.04.15. 13:59 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Tizenötödik alkalommal rendeznek ingyenes lakossági szűrőprogramot Szolnokon. Április 15. és 19. között a város különböző helyszínein várják az egészségügyi szakemberek mindazokat, akik szívükön viselik egészségüket. A szűrőprogramhoz a kormányhivatal is csatlakozott.

Kép

A rendezvény megnyitóján, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban Szalay Ferenc polgármester köszönetet mondott a szűrőhét megálmodójának, fővédnökének, Dr. Bene Ildikónak.

Kép

Az Országos Kórházi Főigazgatóság Humánpolitikai és jogi főigazgató-helyettese a prevenció jelentőségét hangsúlyozta beszédében, és arra kért mindenkit, éljen a lehetőséggel, vegyen részt a szűrőprogramon, és vigye el családját, barátait, szomszédjait is!

Míg az első nap az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tartanak vizsgálatokat, a hét többi napján más-más intézményekbe várják az érdeklődőket: kedden a Széchenyi lakótelepen lévő Zöld Házban, szerdán a Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskolában, csütörtökön a vasútállomásnál lévő VOKE Művelődési Központban, pénteken pedig a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában találkozhatnak egészségügyi szakemberekkel. Az ingyenes vizsgálatok 14.00 órakor kezdődnek és 17.00 óráig tartanak.

 

Az Aba-Novák Agórában a szakorvosok mellett az egészségmegőrzés területén aktívan tevékenykedő egyesület, civil szervezet is képviselteti magát, így hasznos, az egészséges életmóddal, betegségmegelőzéssel, azok kezelésével kapcsolatos ismeretekkel gazdagodhatnak az érdeklődők. A már ismert és népszerű szűrővizsgálatok mellett lisztérzékenységi szűrésre, csontsűrűségmérésre, légzésfunkciós vizsgálatra is lehetőség nyílik, de kardiovaszkuláris és mentálhigiénés tanácsadáson is részt lehet venni. 

Kép

A kormányhivatal információs pultjánál Bordásné Ignácz Ildikó népegészségügyi koordinátor „Füstmentesen is kiegyensúlyozottan? Nem lehetetlen!” címmel dohányzással kapcsolatos tényekről, tévhitekről, a füstmentes élettel kapcsolatosan oszt meg hasznos információkat, valamint véroxigénszint-méréssel és fittségi méréssel várja az érdeklődőket.

Kép

A kormányhivatal képviseletében dr. Botka János Hunor, a Szolnoki Járási Hivatal vezetője és Dr. Beke Gabriella vármegyei tisztifőorvos, a Népegészségügyi Főosztály vezetője vett részt az ünnepélyes megnyitón.

 

Forrás: Főispáni Kabinet