Több mint 92 tonna liszt jut a rászorulóknak Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében

2023.11.19. 13:02 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A Magyarok kenyere- 15 millió búzaszem programban idén az adományozók számában és az összegyűjtött búza mennyiségében is abszolút rekord született Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében. Ennek köszönhetően most, az Adományozó Ünnepségen 92.409 kg lisztet jelképező adománylevelet vehettek át a vármegye hátrányos helyzetű gyerekekkel, családokkal foglalkozó szervezetei.

Bár a tavalyi évben is rekordmennyiségű búza gyűlt össze térségünkben a Magyarok kenyere- 15 millió búzaszem programban, idén még ezt is sikerült felülszárnyalni, összesen több mint 208 tonna búzát ajánlottak fel a helybéli gazdák. Összesen 869 adományozó csatlakozott hazánk egyik legjelentősebb, legszélesebb tömegeket megmozgató karitatív kezdeményezéséhez. Az összegyűjtött búzából a jászberényi Szatmári Malom Kft. őrölt lisztet – hangzott el az ünnepi eseményen.

Kép

 

A program szép példa a nagylelkűségre, szolidaritásra, összefogásra. Vármegyénkben 12 településen gyűjtötték a búzát, az adományozók számában és az összegyűjtött mennyiségben is abszolút rekord született a Jászkunságban – hangsúlyozta Dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője. Nemzetmegtartó odaadásról, tenni akarásról tettek ismét tanúbizonyságot a vármegyeiek, az összefogás a magyarságnak jelent segítséget – mondta Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke.

 

Kép

 

Dr. Berkó Attila főispán, a kormányhivatal vezetője az augusztusi búzaösszeöntő ünnepség fontosságát emelte ki köszöntőjében, valamint megköszönte a programban résztvevők munkáját.

 

Kép

A lisztadományt jelképező Adománylevelet a Vármegyeháza dísztermében adták át a Jászkunságban működő gyermek-, és családsegítő szervezetek képviselőinek, településvezetőknek.

 

Forrás: Főispáni Kabinet