Több mint nyolcszáz álláslehetőséget kínáltak Jászberényben a munkáltatók

2023.11.14. 21:18 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A Jászberényi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya karrierexpót szervezett a Déryné Rendezvényházban, ahol huszonhat munkáltató nyolcszázhúsz fő részére kínált álláslehetőséget.

Kép

Élénk érdeklődés kísérte a jászberényi állásbörzét, amelyet dr. Katona Károly főigazgató és Vári-Nagy Judit, a Jászberényi Járási Hivatal hivatalvezetője nyitott meg a hagyományos helyszínen, a Déryné Rendezvényházban.

Kép

Az esemény kiváló alkalom volt a vállalati kapcsolattartásra, az elsődleges munkaerő piac jelenlegi kihívásainak megismerésére. A karrierexpó több azonnali interjú helyszínéül szolgált. Túlnyomórészt fizikai munkakörökre kerestek érdeklődőket, elsősorban szalagmunkások, operátorok jelentkezését várták. De több szellemi, felsőfokú végzettséget igénylő álláslehetőséget is kínáltak: kerestek mérnököket, ügyintézőket és csoportvezetőket is.

Kép

Az eseményen a honvédség, a rendőrség, a Szent Erzsébet Kórház és a Magyar Posta is ismertette aktuális álláslehetőségeit. A kisebb cégek éppúgy jelen voltak a fórumon, mint a több ezer főt foglalkoztató helyi, nagy vállalatok. Számos érdeklődő kereste fel az EURES tanácsadás standját.

Most, első alkalommal a Családtámogatási és Rehabilitációs Főosztály által nyilvántartott, a Jászságban élő megváltozott munkaképességű ügyfelek is meghívót kaptak a rendezvényre.

 

Forrás: Főispáni Kabinet