Új, korszerű orvosi eszközök szolgálják a betegek gyógyulását Szolnokon

2023.09.27. 15:29 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Onkológiai és kardiológiai eszközparkját fejlesztette a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet. A projekt – amely tizenkét szakterületet érintett – 887 millió forintból valósult meg.

Az elmúlt másfél év rendkívül hatékony időszak volt, ami komoly munkát igényelt – mondta Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház Rendelőintézet főigazgatója. Prioritási sorrendet határoztunk meg, a felmerülő igények közel egyharmadát sikerült most kielégíteni – hangzott el a főigazgató tájékoztatója során.

Kép

Az intézet kardiológiai osztályának a 2003 novemberében felújított régi sebészeti épület és az átadott új hotel-szárny ad otthont, ahol 66 ágyas aktív és 10 ágyas rehabilitációs részleget alakítottak ki, európai színvonalú, korszerű körülményeket teremtve az orvosok és a szakdolgozók emberközpontú munkájához. Az infarktusos betegek ellátásában fontos mérföldkő a hemodinamikai asztal beszerzése, amellyel a korábbi, közel 20 éves eszközt sikerült lecserélni – hangzott el a projektzáró rendezvényen.

Kép

Az onkológiai osztályon a betegellátáshoz elengedhetetlen a mai kor elvárásainak megfelelő kényelemmel bíró kezelőszék biztosítása, amelyből kilenc darabot telepítettek a betegellátás színvonalának emelése érdekében. Emellett egy kompletten felszerelt újraélesztő kocsi is segíti ezentúl az osztályon folyó munkát.

A pályázat jóvoltából több, összesen tizenkét szakterületekhez kerültek új eszközök. Új szervezeti egység a Fájdalom Ambulancia, amely egyre nagyobb igényeket elégít ki. Az aneszteziológusok által működtetett részleg – amely a Dunántúlról is fogad betegeket – rádiófrekvenciás fájdalomcsillapítóval bővült.

Kép

A projektzárón a fejlesztést Prof. Dr. Andréka Péter, az Egészségügyi Szakmai Kollégium elnöke és Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere méltatta. Az eseményen a kormányhivatalt dr. Berkó Attila főispán képviselte.

 

Forrás: Főispáni Kabinet