Új pályázati lehetőségek a 30 év alattiak és felettiek munkaerőpiaci elhelyezkedéséhez

2024.05.29. 09:24 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Május 28-án tartotta nyitórendezvényét két stratégiai fontosságú Pillér-projekt, a GINOP Plusz 4.1.1-23 „Ifjúsági Garancia Plusz”, valamint a GINOP Plusz 3.1.1-23 „A munkaerő-kínálat bővítése és fejlesztése” című program, amelyek összesen majd 10 milliárd forint összegben támogatják az álláskeresők, inaktívak munkához jutását.

Dr. Berkó Attila főispán köszöntőjében kiemelte, hogy az elmúlt időszak válságkezelési időszaka után a gazdaság növelésének fázisa következik. Ennek egyik eleme a munkaerőpiaci elhelyezkedéshez nyújtott támogatások. Mindkét program a megyei foglakoztatási helyzet javítását, az aktivitás növelését, a munkaerő-tartalékok mozgósítását, a munkában állók képzését, valamint a munkakörülmények javítását tűzte ki célul.

Kép

Madarasi Tünde, az Ifjúsági Garancia Plusz projekt menedzsere elmondta, hogy a 30 év alatti nem tanuló, nem dolgozó fiatalok számára nyújt segítséget a program különböző szolgáltatások, egyéb aktív eszközök biztosításával az elsődleges munkaerőpiacra történő tartós integrációjukhoz. A dolgozni vágyó fiatalok után a munkáltatójuk 4 vagy 6 hónap időtartamra bérköltségtámogatásban részesülhet, az ingázást, költözést választó fiatal számára pedig lehetőség van utazási vagy lakhatási támogatás igénybevételére.

Kép

A GINOP Plusz 3.1.1. projektmenedzsere, Gombkötő Ágnes arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a 30 életévét már betöltött és a 64. életévét még be nem töltött munkanélkülieket és inaktívakat segítheti az európai uniós program, kiemelt figyelmet fordítva a munkaerőpiacon hátránnyal küzdőkre. Ebben a projektben is lehetőség van bérköltség-támogatás, utazási támogatás és lakhatási támogatás igénybevételére.

Kép

Hamarosan kezdetét veszi a képzési támogatás is, amely az álláskeresők, inaktívak képzéséhez nyújt támogatást álláskeresést ösztönző támogatás formájában.

Mindkét projekt az Európai Szociális Alap Plusz és nemzeti társfinanszírozás keretében valósul meg.

További információ kérhető a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain. https://kormanyhivatalok.hu/kormanyhivatalok/jasz-nagykun-szolnok/megye…

 

Forrás: Főispáni Kabinet