Újra jegyzői szakmai napot szervezett a kormányhivatal

2022.09.22. 09:49 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A megyei települések jegyzői által javasolt felvetésekből állították össze a rendezvény témaköreit a Hatósági Főosztály szakemberei.

A nagy érdeklődéssel kísért 2022. júniusi szakmai nap után újból közös gondolkodásra hívta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei települések jegyzőit és munkatársait a kormányhivatal.

Kép

Dr. Katona Károly főigazgató köszöntőjében elhangzott: bár a járási ügysegédek kevesebb településen látnak el feladatot, a kormányablakbuszok továbbra is a lakosság szolgálatában állnak. A kormányhivatal a jövőben is törekszik az önkormányzatokkal való szoros együttműködésre, hiszen ebben a folyamatosan változó jogi, gazdasági környezetben az előttünk álló feladatokat csak közös együttműködéssel tudjuk gördülékenyen végrehajtani – hangsúlyozta a kormányhivatal főigazgatója.

A szakmai napon ezúttal a hagyatéki eljáráshoz kapcsolódó adó-és értékbizonyítványok kiállításáról, a fás szárú növények védelméről és a fakitermelés engedélyezéséről, továbbá a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapításáról hallhattak előadást az érdeklődők. A kormányhivatal szakemberei mellett két külsős előadó is elfogadta a meghívást a rendezvényre.

Kép

Dr. Bárány Angéla, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal igazgatóhelyettese a közigazgatási végrehajtás tapasztalatait, Feketéné Gémesi Nóra, a Központi Statisztikai Hivatal megyei népszámlálási felelőse pedig az idei népszámlálás legfontosabb tudnivalóit osztotta meg a résztvevőkkel. 

A szakmai nap konzultációval, a felvetődő kérdések megválaszolásával zárult.

Forrás: Kabinet