Újraélesztő készülékeket vásárolt a kormányhivatal

2023.12.11. 20:42 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Az öt darab defibrillátor beszerzésével munkatársai és a vármegyei lakosok életének biztonságát szeretné növelni a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal.

A kormányhivatal évek óta kiemelt hangsúlyt fektet a társadalmi szerepvállalásra. Rendszeresen szerveznek véradásokat, az adventi időszakban rászoruló családoknak juttatnak el adományokat, illetve a vármegye mentőállomásait is segítik a munkatársak felajánlásainak köszönhetően. Szintén így valósulhatott meg most öt életmentő készülék beszerzése – mondta a defibrillátorok átadásán dr. Berkó Attila főispán.

Kép

Az eszközöket a vármegye nagyobb városaiba, az ottani járási hivatalokba juttatják el: Jászberénybe, Karcagra, Mezőtúrra egy-egy, a vármegyeszékhelyre, Szolnokra pedig két defibrillátor kerül.

Az életmentő készülék helyes használatát a kollégák – önként jelentkezve - az Országos Mentőszolgálat segítségével sajátítják el. Amikor a képzés lezárult, a vármegyeháza és az érintett járási hivatalok bekerülnek az Élet Mentő Pontok közé és az Országos Automata Életmentő Defibrillátor adatbázisába.

Kép

Simon Csaba, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye vezető mentőtisztje kiemelte: ezekkel a gépekkel meg lehet teremteni az azonnali életmentés feltételeit arra az esetre, ha valaki hirtelen életveszélybe kerül, szívmegállás miatt újraélesztésre szorul. Hirtelen keringésleállás esetén a gyors beavatkozás különösen lényeges. És a legfontosabb, hogy merjünk cselekedni! – hívta fel a figyelmet Simon Csaba.

 

Forrás: Főispáni Kabinet