Ünnepi rendezvényen köszöntötték a megyeszékhely időseit

2022.10.04. 07:53 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Az Idősek Világnapja alkalomból Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata ünnepséget rendezett. A telt házas eseményen a Szolnoki Szigligeti Színház művészeinek műsora szórakoztatta a közönséget.

A megyeszékhely nemrég átadott színházában Szalay Ferenc polgármester, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, illetve a három legnagyobb idősügyi civil szervezet vezetői köszöntötték a város nyugdíjas szervezeteinek tagjait.  A kormányhivatalt dr. Botka János Hunor, a Szolnoki Járási Hivatal vezetője képviselte. Az ünnepi műsort a házigazda, Szolnoki Szigligeti Színház művészei szolgáltatták.

 

Kép

 

A rendezvényen a város önkormányzata és a színház külön ajándékkal kedveskedett azon házaspároknak, akik ebben az évben ünnepelték ötvenedik házassági évfordulójukat, és házastársi köteléküket 2022. október elsejéig megerősítették a szolnoki Polgármesteri Hivatalban.  

 

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október elsejét az Idősek Világnapjává, azóta minden évben ezen a napon köszöntjük a szépkorúakat. A WHO szerint 2000 és 2050 között a világ hatvan év feletti népességének aránya tizenegyről huszonkét százalékra, lélekszámuk 605 millióról 2 milliárdra nő. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az idősebb emberek tiszteletére,megbecsülésére.
 

Forrás: Főispáni Kabinet