A választás napján is pótolhatják érvénytelen okmányukat a választásra jogosultak

2022.06.22. 15:39 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Időközi helyi önkormányzati választás miatt június 26-án, vasárnap rendkívüli nyitvatartással várja a szolnoki ügyfeleket az Ady Endre úti kormányablak

 

2022 nyarán Jász-Nagykun-Szolnok megye több településén időközi helyi önkormányzati választást tartanak. Annak érdekében, hogy a választásra jogosultak élni tudjanak szavazati jogukkal, egyes kormányablakok rendkívüli ügyfélfogadást tartanak. Ha valaki éppen az önkormányzati választás napján veszi észre, hogy a szavazáshoz szükséges okmánya érvényét vesztette, lejárt vagy elvesztett, akkor azt még aznap beszerezheti, pótolhatja, s így le tudja adni voksát a szavazófülkében.

A korábbi gyakorlatnak megfelelően, a településhez legközelebbi kormányablak tart majd nyitva a szavazás napján, azaz vasárnap. A kisebb településeken - ahol nincs kormányablak – kormányablakbusz várja az ügyfeleket.

A választáson való részvétel a személyazonosság, illetve a lakcím igazolásával történik, ehhez érvényes személyazonosító igazolványra, útlevélre, vagy vezetői engedélyre, valamint lakcímkártyára van szükség. Annak érdekében, hogy a választásra jogosultak élni tudjanak szavazati jogukkal, az érintett vasárnapokon csak ezen okmányok cseréjére, pótlására biztosít lehetőséget a kormányhivatal.

Most hétvégén, június 26-án, Szolnokon a 4. választókörzetben tartanak időközi választást, mert a korábbi önkormányzati képviselő lemondott mandátumáról. Ezen a napon Szolnokon, az Ady Endre út 9. szám alatti kormányablak tart rendkívüli nyitvatartást 8.00 és 19.00 óra között.

Forrás: Kormánymegbízotti Kabinet