Van segítség!

2023.12.05. 16:28 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Az áldozatsegítés közös ügyünk – hívta fel rá a figyelmet Király Nóra miniszteri megbízott a szolnoki Áldozatsegítő Központban tett látogatása során.

Országjárásra indult Király Nóra miniszteri megbízott, hogy személyesen ismerje meg az Áldozatsegítő Központok munkatársait és mindennapi munkájukat. Az Igazságügyi Minisztérium nemrég kinevezett miniszteri megbízottjának első állomása Szolnokra vezetett. Az ehhez hasonló megbeszélések rendkívül fontosak annak érdekében, hogy a központban dolgozó magasan képzett szakemberek által megfogalmazott javaslatokat beépíthessük a még hatékonyabb munka érdekében – hangsúlyozta Király Nóra. A miniszteri megbízott kiemelte: az Igazságügyi Minisztérium vezetésével tizenkettő Áldozatsegítő Központ és három Áldozatsegítő Pont működik országszerte, az áldozatsegítő vonal pedig a nap 24 órájában, hétvégén és ünnepnapokon is hívható a 06 80 225 225-ös telefonszámon. Fontos, hogy mindenki tudja: van segítség!

Szalay Ferenc polgármester a tájékoztatón kiemelte: két éve kiválóan működik a szolnoki Áldozatsegítő Központ, az itt dolgozók kellően felkészültek, bármilyen tragédia jöjjön szembe. Elsőszámú az emberek biztonsága minden tekintetben.

Kép

A látogatáson rész vett Répássy Róbert miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár Dr. Berkó Attila főispán, Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Rádi Norbert dandártábornok, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, és Fürj János alezredes is. A vendégeket Szabóné Hegedűs Dóra, a szolnoki központ vezetője fogadta.

 

A Szolnoki Áldozatsegítő Központ elérhetőségei:

 

Kép

 

Cím: Szolnok, Boldog Sándor István krt 4.

Telefon: +36-56-795-984

E-mail: askszolnok@im.gov.hu

Nyitvatartás:

Hétfőtől – Csütörtökig: 8:00-17:00

Péntek: 8:00-14:00

áldozatsegítő vonal (0-24 órában hívható): 06 80 225 225

 

Forrás: Főispáni Kabinet