10 évesek lettek a 21. századi járások

2023.05.25. 08:11 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

A járások megalakulásának 10. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepséget Budapesten, a Várkert Bazárban. Az alkalmon beszédet mondott Dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár is.

2013. január 1-jével került sor a járási rendszer megújítására, az államigazgatási területi egységek összhangjának biztosítására, mely során 175 járási, továbbá 23 fővárosi, kerületi hivatal került kialakításra a kormányhivatalokon belül. Vármegyénkben hat járás kezdte meg működését: Esztergom, Kisbér, Komárom, Oroszlány, Tata és Tatabánya városában lévő központtal és járási székhelyekként. Az új rendszertől a kormányzat egy hatékony, gyors, takarékos és ügyfélbarát szemléletű, részrehajlás nélkül működő közigazgatást várt el, amely elvárásnak nap, mint nap igyekszünk megfelelni. Igyekeztünk ezt bizonyítani nem csak a rendszeres feladatainkban, hanem a váratlan események, járványok közepette is.

Kép
Kép
Kép

Az ünnepségen ezen gondolatok felidézése után emléklapokat adtak át azoknak a járási hivatalvezetőknek, akik ennek a folyamatnak és feladatoknak végig a részesei voltak. Köszönjük munkájukat és reméljük a jövőben is együtt tudjuk szolgálni ügyfeleinket!

Kép
Kép
Kép
Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal