Állami elismerés került megyénkbe

2022.08.19. 12:26 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

Az államalapítás és az államalapító Szent István ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából a Pesti Vigadó Dísztermében Dr. Nagy István agrárminiszter Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozta Dr. Perneczky Iván állatorvosnak. Dr. Kancz Csaba főispán, a Komárom-Esztergom Megye Kormányhivatal vezetője is részt vett a rendezvényen.

Dr. Perneczky Iván környei állatorvos család harmadik gyermekeként született, édesapja hivatása már gyermekkorában megszerettette vele a vidék és az emberek szolgálatát, így maga is erre az útra lépett.

Kép

Édesapja nyugdíjba vonulása után nevezték ki környei hatósági székhellyel körzeti állatorvosnak. A hatóságok feladatok ellátása mellett a nagyüzemi és a háztáji állatállományok megelőző és gyógyító feladatait is ellátta. Pályafutása alatt több, emberre is veszélyes fertőző állatbetegség mentesítésében, felszámolásában és megelőzésében vett részt a megyén belül és országosan is. Nyugdíjba vonulás után sem hagyott fel a praktizálással, ma is működteti kisállat rendelőjét.

Kép

Családja immár 85 éve tölt be meghatározó szerepet Környe és környéke állat- és közegészségügyi helyzetének jobbításában.

Gratulálunk az elismeréshez! További jó egészséget és örömökben teli életet kívánunk!

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal