Átadták a Gyermelyi új gabonatárolóját

2023.11.03. 11:17 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

A hetven éves múltra visszatekintő tésztagyár eddig is kiemelkedő volt Komárom-Esztergom vármegyében és most egy újabb gabonatárolóval bővült, így Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb és legmodernebb üzemét tudhatja magáénak, integrált termelési rendszere pedig Európában is egyedülálló.

Kép
1-Átadták a Gyermelyi új gabonatárolóját

Az eseményen többek között Dr. Nagy István agrárminiszter, Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője, Dr. Kancz Csaba főispán, Kókai Rita, Gyermely polgármestere, valamint Tóth Béla, a Gyermelyi Zrt. igazgatója köszöntötte a megjelenteket.

Kép
2-Átadták a Gyermelyi új gabonatárolóját

A Gyermelyi Zrt. Az elmúlt évtizedekben a tésztagyártás mellett, a malomipar, tojástermelés, takarmánygyártás és más mezőgazdasági tevékenységek terén is meghatározó szereplővé vált. Az új gabonatároló megépítésével a cég sikertörténete újabb mérföldkőhöz érkezett.

Kép
4-Átadták a Gyermelyi új gabonatárolóját

A beruházáshoz 1,5 milliárd Ft vissza nem térítendő állami forrást kapott a vállalat. A kormány kiemelten támogatja a vidéki fejlesztéseket, hiszen a hazai földben megtermelt helyi termékek értékesítése hozzájárul a gazdaság fejlődéséhez, az élhető, fenntartható vidéki élethez. A hazai termékek megvásárlásával a magyar családokat és munkahelyeket támogatják, és biztosak lehetnek abban, hogy jó minőségű és biztonságos termékeket visznek haza.

Kép
3-Átadták a Gyermelyi új gabonatárolóját

Gratulálunk mindenkinek, aki részt vett ebben a projektben!

Kép
9-Átadták a Gyermelyi új gabonatárolóját
Kép
6-Átadták a Gyermelyi új gabonatárolóját
Kép
8-Átadták a Gyermelyi új gabonatárolóját
Kép
5-Átadták a Gyermelyi új gabonatárolóját
Kép
Átadták a Gyermelyi új gabonatárolóját

 

 

 

 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal